Επικαιρότητα

Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω

08 Απρ 2016

Σε αύξηση της χρηματοδότησης για τα νησιά όπου παρατηρούνται μεγάλες προσφυγικές ροές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού», προχωρεί το Υπουργείο Εργασίας.


Έτσι, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημέρες και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η τουριστική κίνηση στα πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016».

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία» δήλωσε η κα Αντωνοπούλου.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξής τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πηγή : zougla.gr

Log in to comment

Aparadektoi Facebook   Aparadektoi YouTube   Aparadektoi Twitter   Aparadektoi RSS