Lamia News

Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας (Δελτίο Τύπου)

20 Νοε 2018

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του, με σκοπό την ανάδειξη και, κυρίως, την επίλυση των εκτεταμένων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στους δύο φορείς, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής.

Περισσότερα...

Λαμία:Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018

22 Οκτ 2018

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

 

Το φετινό μας σύνθημα:       «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής»

 

Για τη Λαμία τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα:

“Λαμία : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/omada.thilasmou.lamias/)

και σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (σε περίπτωση βροχής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων), σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και όσους θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Για τις μητέρες που θα θηλάσουν μαζί θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις!!!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου. Και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/333182990572522/

Οι διοργανώτριες και  διαχειρίστριες της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λαμίας:
Αγγελική Ζησοπούλου, Κωνσταντίνα Καραγιοβάννη, Χριστίνα Κόγια, Αθανασία Κριτσιμά, Ελένη Σκούρα, Ζωή Τσούτσου

 

 

Βρείτε τα σημεία συνάντησης σε περισσότερες από 50 πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo

Βιωματική συνάντηση Babywearing και περίπατος στην πόλη

02 Μάι 2018

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Babywearing (European Babywearing Week) , η εθελοντική ομάδα "Λαμία : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας" σάς προσκαλεί το Σάββατο 12 Μαΐου σε έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης!

Σήμερα που η μαμά έχει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, το να μπορεί να "φορά" το μωρό της αποδεικνύεται σωτήριο στην καθημερινότητά της! Η πρακτική babywearing βοηθά στο δέσιμο του γονέα με το παιδί (#bonding, #attachment_parenting), στον θηλασμό, στις καθημερινές εργασίες εντός και εκτός του σπιτιού, στην #ψυχαγωγία της οικογένειας και όχι μόνο!

"Φορέστε" λοιπόν τα μωρά σας σε έναν κατάλληλο* μάρσιπο και ελάτε να κάνουμε μαζί μια βόλτα στην πόλη μας! Στην διαδρομή μπορείτε να κάνετε τις δουλειές σας, τα ψώνια σας ή απλώς... να απολαύσετε την παρέα!

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες μας και θα καταλήξει ξανά εκεί, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και όσες/όσοι επιθυμούν να καθίσουμε για έναν καφέ.

Για την ομαλή διεξαγωγή προτείνουμε:
- Να φοράτε στρωτά παπούτσια, ιδανικά, αθλητικά.
- Αν ο ήλιος είναι δυνατός, ίσως χρειαστείτε καπέλο εσείς και το μωρό σας.
- Να έχετε μαζί σας λίγο νερό, για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Καλοδεχούμενοι είναι και οι μπαμπάδες και όποιος άλλος από την οικογένεια ξέρει να "φορέσει" ένα μωρό με ασφάλεια! Κι αν δεν είστε σίγουρες πώς να το κάνετε, φέρτε τον μάρσιπό* σας, και θα σας βοηθήσουμε!

Link εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/992147800939487/*Κατάλληλος θεωρείται ο μάρσιπος που μπορεί να στηρίζει τα γόνατα του μωρού ελαφρώς πιο πάνω από το ύψος των ισχύων (τα πόδια δεν "κρέμονται"), είναι ανθεκτικός και ασφαλής για την ηλικία και το βάρος του μωρού και δίνει στον γονέα ελευθερία κινήσεων.

---
#Λαμία #Lamia_Babywearing #Babywearing #European_Week_of_Babywearing #babywearing_week #μάρσιπος #μειται #σλινγκ #meitai #mehdai #sling #ringsling #wrap #οικογένεια #γονείς #μητρότητα #θηλασμός #αγκαλιά #Λαμία_Θηλασμός

Απολογισμός Πανελλήνιου Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2017 (Δελτίο Τύπου)

08 Νοε 2017

“Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!”

Με αυτό το σύνθημα, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017

27 Οκτ 2017

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Περισσότερα...

Aparadektoi Facebook   Aparadektoi YouTube   Aparadektoi Twitter   Aparadektoi RSS

CW Λαμίας